Tuotteet

OxiAcWa-anolyytti

XerChem Oy:n OxiAcWa-laitteistoilla valmistetaan in situ -teknologialla suolaliuoksesta ja vedestä biologisesti hajoavaa klooripitoista ja neutraalia desinfiointiainetta, OxiAcWa-anolyyttiä. Vaikuttavana aineena OxiAcWa-anolyytissä on alikloorihapoke, joka on erittäin tehokasta bakteereja sekä viruksia vastaan. Alikloorihapoke(HOCl) reagoi biomolekyylien kanssa mm. hapettamalla taudinaiheuttajien solukalvon ja koaguloimalla bakteerisolujen proteiineja.

OxiAcWa-anolyyttiä valmistavan teknologian on testeissä todettu valmistavan tehokkaasti bakteereja ja viruksia (M.tuberculosis, MRSA, C.Difficile, E.coli, Norovirus, Poliovirus, Helicobacter pylori, Salmonella, Legionella,sekä influenssaviruksia kuten H5N1 ja H1N1) tuhoavaa ainetta.

Miten OxiAcWa-anolyytti eroaa muista klooripitoisista desinfiointiaineista?

Klooripitoisissa desinfiointiaineissa vaikuttavana aineena on hypokloriitti-ioni tai alikloorihapoke. Alikloorihapoke on kymmeniä kertoja tehokkaampi desinfiointiaine kuin hypokloriitti-ioni. Alikloorihapokkeen määrä on riippuvainen pH:sta. pH:n noustessa yli 9, vaikuttavana aineena on pääasiassa hypokloriitti-ioni. OxiAcWa-anolyytin pH on n. 7, jolloin erittäin tehokasta alikloorihapoketta on runsaasti.

pH Alikloorihapokkeen %-osuus
8,5 10
8,0 30
7,5 55
7,0 80
6,5 93Anolyytti tehoaa myös koronavirukseen

Anolyytin on todettu standardin EN 14476: 2013 + A2: 2019 mukaisessa testissä tehoavan jo alhaisissa pitoisuuksissa koronavirusta vastaan.

Lataa testiraportti tästä"Käsidesi ei tapa norovirusta, mutta kloori tappaa

Käsidesiä käytetään sairaaloissa, koska se tappaa bakteerit. Norovirusta käsidesi eli alkoholihuuhde ei sen sijaan tapa. Noroviruksella, kuten myös nuhakuumetta aiheuttavalla rinoviruksella, on proteiinikuori, johon alkoholi ei tehoa."

(Elina Jämsén, Yle Uutiset, verkkosivu. https://yle.fi/uutiset/3-8959752)Käyttökohteet ja pakkauskoot

OxiAcWa-anolyytin pääasiallinen käyttökohde on haavojen huuhtelu, pintojen ja käsien desinfiointi. OxiAcWa-anolyyttiä on saatavilla useassa eri pakkauskoossa.

Valmistusmaa

Suomi

Lataukset

Lataa Käyttöturvallisuustiedote (.pdf, 1 154kt)

Lataa Testiraportti, SFS-EN 1276, 1998 muunnos(.pdf, 2 365kt)

Lataa Testiraportti, BS EN 14476:2013 + A2:2019(.pdf, 1 461kt)